Successen

Megacles heeft in haar roemruchte verleden behoorlijke successen behaald. Het voert te ver om alle successen van Megacles hier op te gaan sommen. Die zijn namelijk zeer talrijk. Zo werden er gedurende het vijftig jarig bestaan meer dan 150 titels behaald op de kampioenschappen van de afdeling Limburg. We noemen hier dan ook alleen de allergrootste successen van onze vereniging.

De eerste grote bloeiperiode beleefde Megacles in de jaren zeventig. Er was een enorme aanwas van jeugd en dit resulteerde in de nodige titels. Hoogtepunt was ongetwijfeld het landskampioenschap van ons meisjesteam in 1973. Ine Willems, Willy Nies en Mieke van den Brandt zetten op 31 maart 1973 de kroon op jarenlange trainingsarbeid. Ook individueel wisten jeudleden de nodige Nederlandse titels te behalen:
1975 Ine Willems (meisjes aspiranten enkel)
1976 Erik van Rossum (jongens pupillen enkel & dubbel)
1977 Andreas Kuessner (jongens welpen enkel)
1977 Mariëtte Willems (meisjes pupillen enkel)
1978 Erik van Rossum (jongens aspiranten enkel & dubbel)

Helaas kon aan de schitterende prestaties bij de jeugd niet onmiddelijk een vervolg gegeven worden bij de senioren. Alleen Ine Willems bereikte de Nederlandse top, maar deed dit als lid van Tempo Team in Amsterdam. Toch lag het meisjesteam van 1973 aan de basis van een nieuwe bloeiperiode voor Megacles. Ine Geuns Willems en Willy Neynens-Nies, aangevuld met Mariëtte Willems en Marlie Crommentuijn bereikten op 19 april 1986 de eredivisie dames. Het feit dat dit ongesponsord en met eigen leden gebeurde moet zeker genoemd worden. Helaas kon het team zich niet handhaven. De ogen van het bestuur werden echter geopend. Wilde Megacles topsport bedrijven, dan was sponsoring onontbeerlijk. Temeer daar er enkele talentvolle jongens stonden te trappelen om door te breken. In 1988 werden Hans van de Mortel, Erwin Andriessen en Mark Creemers 3e in de kampioensklasse achter Vitesse en TCS.

De kogel ging door de kerk en het bestuur koos voor grootschalige sponsoring. Er werden een aantal spelers van buitenaf aangetrokken. We noemen Bob Potton, Patricia de Groot, Henk Hunnekens, Jasna Bernadic, John Cardinaals, Hong Chen, Margo Jansen, Emily Noor, Steve Dorking, Danny de Wilde en Ria van Rijswijk. Aangevuld met Megaclesleden zorgde dit eind jaren tachtig en begin jaren negentig voor ongekende successen. Ons damesteam werd drie jaar op rij landskampioen (1988, 1989 en 1990). Als gevolg hiervan nam Megacles deel aan de Europacup 1. Absoluut hoogtepunt in de verenigingsgeschiedenis is het bereiken van de kwartfinale in 1988. Op 11 december was Spartak BS Vlasim uit (toendertijd nog) Tsjechoslowakije de tegenstander. Helaas ging deze wedstrijd met 5-1 verloren.

Het eerste herenteam bleef hier enigszins bij achter, maar leverde toch ook een aantal mooie prestaties. Een aantal keren stonden ze op de rand van de eredivisie, maar wisten deze horde net niet te nemen. In die tijd nam Megacles met zes teams deel aan de landelijke competitie. Ook individueel wisten de spelers eind jaren tachtig een aantal successen te bereiken. Nationale kampioenschappen en meerkampen zonder Megacles deelname waren ondenkbaar. Hoogtepunten waren de Limburg coupe in 1988 voor Patricia de Groot en de nationale titel dames dubbel voor Emily Noor en Patricia de Groot, eveneens in 1988. Beide speelsters namen ook deel aan Europese- en Wereldkampioenschappen.

Na een titel-loze periode was de volgende die een nationale titel wist te behalen Cor Hartogs. In het seizoen 97/98 was hij uitgeleend aan Westa uit Wessem en behaalde daar met zijn team het landskampioenschap bij de jongens. Het was het begin van een periode waarin veel met andere clubs werd samengewerkt. Dat leverde zijn vruchten af want ook Sharon Janssen, Karlijn van Lierop en Alexandra v/d Linden hadden succes op het NK maar deden dat over het algemeen in het shirt van een andere club.