Home

Het begon allemaal klein. Net als in een aantal ander wijken in Weert werd ook in de wijk Keent een tafeltennisvereniging opgericht. Toch was het juist deze vereniging, Megacles, die uiteindelijk een toonaangevende vereniging in Weert en verre omgeving werd. Waarom kon Megacles uitgroeien tot dé tafeltennisvereniging van Weert en omstreken? Alleen maar door de inzet van talloze personen. Al sinds de oprichting op 26 juni 1959 kenmerkt Megacles zich door de grote inzet van de leden en de onderlinge verbondenheid. En in de, meer dan 50-jarige, geschiedenis is gebleken dat daarmee veel werk kan worden verzet, succes kan worden behaald en tegenslag kan worden overwonnen.

 

Hieronder kan in enkele korte artikelen een beeld worden gekregen van tafeltennis in Weert. Tafeltennis bij Megacles natuurlijk! Clubkampioenen

Megacles kent een lange historie en al vanaf het eerste jaar worden er jaarlijks clubkampioenschappen gehouden voor de jeugd en voor de senioren. Sinds 1962 organiseren we ook ieder jaar de clubmeerkampen. In de jaren 70 en 80 hadden we zoveel vrouwelijke leden dat we daarvoor aparte kampioenschappen organiseerden. En sinds eind vorige eeuw doen we dat ook voor de veteranen.

Lees verder ...
 

Megades

Megacles werd op 26 juni 1959 opgericht als de afdeling tafeltennis van de voetbalvereniging Wit-Zwart '32. De drie oprichters Jan Hendrix, Tjeu Stultjens en Lins Lamerikx waren alledrie lid van deze voetbalvereniging. De eerste thuishaven was de kantine van de 'Bera'. In 1961, nauwelijks 2 jaar na de oprichting, werd op initiatief van voorzitter Harry Smeets en Lins Lamerikx geopperd om de krachten van de 3 bestaande sportverenigingen op Keent te bundelen. Na een jaar overleg werd op 16 juli 1962 besloten om voetbalvereniging Wit-Zwart, tafeltennisvereniging Wit-Zwart en handbalvereniging D.I.O. samen te voegen tot Megacles.

Lees verder ...
 

G.S.W.

In het Maartenshuis zijn zo rond 1976 een paar bewoners begonnen met tafeltennissen. Er waren enkele spelers bij die het spelletje wel leuk vonden en  hierin wel iets meer wilde gaan doen. Daarbij waren  o.a. Pierre Stienen, Bert Emans en John Bosch. Zij kwamen in contact met de legerplaats in Weert, waar zij een zaalruimte en tafels ter beschikking kregen.

Bèr Verjans werd als trainer aangetrokken en dit alles gebeurde onder de vlag van D.S.O. (Door Sport Ontspanning), een stichting ter bevordering van de sport voor minder validen. Er kwamen langzaam meer spelers bij en de spelers spraken de wens uit om ook aan wedstrijden in toernooiverband deel te kunnen nemen. Dat was echter destijds niet mogelijk onder D.S.O. want dit was een stichting en de bond (NIS - Nederlandse Invaliden Sportbond) nam alleen maar verenigingen als lid op.

Lees verder ...
 

LK regen!?

Geen andere vereniging organiseerde de Limburgse Kampioenschappen zo vaak als Megacles. In totaliteit werden deze kampioenschappen 10 keer in Weert (nou ja, soms in Nederweert ...) gehouden.

Lees verder ...
 

Wekker

Zoals reeds aangegeven in de beschrijving van de diverse accomodaties  waar Megacles heeft gespeeld zat de vereniging in het begin nogal krap behuisd. We spreken over begin jaren zestig. Bij Vester en Mieke was plaats voor 3 tafels en kon twee avonden in de week getraind worden. Dit was bij lange na niet voldoende om iedereen aan zijn trekken te laten komen. Om het kwartier klonk er dan ook een wekker, zodat anderen aan de beurt kwamen.

Lees verder ...
 
« StartVorige12VolgendeEinde »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL