Home Historie Accommodaties

De accommodaties van Megacles in Weert

Gedurende de eerste twintig jaar van haar bestaan heeft Megacles

door heel Weert gezworven. Het was niet eenvoudig om een geschikte lokatie te vinden in die tijd. Dat is niet zo vreemd. In de jaren zestig waren immers nog weinig sportaccomodaties beschikbaar. Tafeltennis werd gespeeld in cafezaaltjes of patronaatsgebouwen. Ook Megacles heeft achter een cafe gespeeld, namelijk café Vleeshouwers in de Kerkstraat (bij Vester en Mieke). Alhoewel het hier erg gezellig was groeide de vereniging toch uit zijn jasje. In 1966 werd daarom vertrokken naar de gymzaal van de Paters van de Heilige Geest. In de daaropvolgende jaren werd om verschillende redenen nog een aantal keren verkast. Aan al deze ellende kwam een eind toen we op 16 januari 1978 verhuisden naar gymzaal St Louis, waar we uiteindelijk 21 jaar zouden blijven.


In 1986 hebben de leden zelf aan die gymzaal een kantine vastgebouwd. In 5 maanden tijd werd deze, vooral in de avonduren en weekenden, uit de grond gestampt. Dit alles gebeurde onder de bezielende leiding van Jacq. van de Kerkhof. Er was een schema opgesteld, zodat iedereen zijn steentje bijdroeg aan het geheel. Uiteraard was niet iedereen even bedreven in de bouwwerkzaamheden. Legendarisch is het verhaal dat Ad Stultiens de houtbeitel van Jacq. van de Kerkhof gebruikte voor het bijwerken van het voegsel. Dit alles werd echter gecompenseerd door veel enthousiasme en het vooruitzicht eindelijk over een volwaardige accommodatie te beschikken.
Het was dan ook even slikken toen de Gemeente aankondigde dat 'onze' zaal op de nominatie stond om te worden gesloopt. Na vele jaren (!) onderhandelen wisten we de Gemeente Weert ervan te overtuigen dat ze speciaal voor ons een extra zaal moesten bouwen in het plan 'Aan de Bron', mét een kantine natuurlijk. En zo kregen we op de avond van ons 50-jarig bestaan de beschikking over een gloednieuwe accommodatie waar we nog jaren mee vooruit kunnen.

Speelzalen Megacles

1959-1961    Kantine Tricotagefabriek Frans Beeren & Zn (de Bera)
1961-1966    Handboogzaaltje 'de Treffers' bij Vester Vleeshouwers
1966-1970    Gymzaal Paters van de H. Geest & gymzaal Keent
1970-1971    Gymzaal Keent
1971-1974    Aula Bisschoppelijk College aan de Wilhelminasingel
1974-1978    Gymzaal Pensionaat St. Louis aan de Emmasingel
1978-2009    Gymzaal St. Louis
2009-heden  Sportcomplex Aan de Bron