Home Toernooien
Toernooien

Anne-Fleur Hamaekers Limburgs Kampioen 2018 - Welpen

megacles

Op 13 januari 2018, werden de L.K. 2018 gehouden in Panningen voor de welpen, pupillen, kadetten en junioren.

Onze vereniging was goed vertegenwoordigd. Er werd gespeeld eerst in een Open Klasse gespeeld en daarna poulewedstrijden in de eigen klasse.

In de Welpen klasse werd Anne-Fleur Hamaekers kampioen van Limburg na winst op vijf andere meiden in haar poule die allemaal aan elkaar gewaagd zijn. Dit keer was het Anne-Fleur die met de winst aan de haal ging, een hele dikke proficiat!

Ook bij de Welpen lukte het Anne Bremmers in de groep niet en werd 5e. Ze speelde met vlagen heel goed maar was te wisselvallig. Wel speelde ze, na een 1e wedstrijd die verloren ging tegen Jelle Moris (3e divisie) de 1/16 troostfinale in de Open Klasse tegen Stan Hendriks. Na winst in de eerste game met 12-10 en ijzersterk spel, kon ze dit niveau helaas niet de hele wedstrijd volhouden en verloor in de 4e game met 11-9.

Broer Thomas speelde in de pupillen D klasse samen met enkele anderen van onze club: Lukas Raafs,Noa Stals en Luca van den Camp. 
Luca werd 2e in de poule en plaatste zich voor de tussenronde in het A-toernooi waar hij met een 3e plaats in de tussenronde werd uitgeschakeld.
Noa Stals kwam nét tekort en ging net als Thomas en Lukas naar het B-toernooi verder. Thomas en Lukas lukte het niet in de tussenronde, Noa bereikte de halve finales. Een hele mooie prestatie. In de halve finale was Tim van Wijk (TTV Heerlen) voor haar op dit moment nog een maatje te groot. Uiteindelijk is een gedeeld 3e plaats hartstikke goed gedaan.

In de klasse pupillen B bereikte Jasper Rademaekers een mooie 3e plaats, Daan Hamaekers viel net buiten de prijzen met een 4e plek maar toch een mooi resultaat. Bovendien haalde hij in de Open Klasse de 1/4 finale. Jasper haalde in de Open Klasse de 1/16 finales.

Simon Beelen kwam uit in poule E bij de jongens Kadetten D. Hij behaalde een 2e plaats in de poule en ging door naar de tussenronde A. Daar werd hij 2e in de poule en was helaas niet voldoende om door te gaan. In de Open Klasse wist hij zijn eerste wedstrijd te winnen van Fabian Janssen waarna hij in de winaars ronde verloor van Simon Wittens, uitkomend voor Fortus Panningen.

We kijken terug op een geslaagd toernooi, waar iedereen veel kon spelen in een sportieve en prettige sfeer.

Voor overige uitslagen zie www tafeltennis-live


 

Robin van Veldhoven Limburgs Kampioen 2018 - Open Klasse C

megacles

Op 12 januari 2018, werden de L.K. 2018 gehouden in Panningen voor senioren.

Onze vereniging was goed vertegenwoordigd. Er werd gespeeld in een Open Klasse en via poulewedstrijden in de eigen klasse.

In de Open Klasse C werd Robin van Veldhoven na een spannende wedstrijd kampioen van Limburg. In de finale versloeg hij Chris Baetsen.

In de Open Klasse D was voor de vier deelnemers van Megacles helaas de 1/8 finale het eindstation.

Jacko Hamaekers kwam tot de 1/8 finale in de Open Klasse A, voor Lukas Delegacz was een 1/4 finale plek het hoogst haalbare.

Bij de wedstrijden in de enkelspelen heeft helaas niemand van Megacles het hoofdtoernooi gehaald in de A en B groepen. Na de poulewedstrijden is een tussenronde gespeeld en werd verloren.

Desondanks kijken we terug op een geslaagd toernooi, waar iedereen voldoende kon spelen in een sportieve en prettige sfeer.

Voor overige uitslagen zie www tafeltennis-live


 

Patrick Pollaerts Limburgs Kampioen - Parasporters

megacles

Op 13 januari 2018, werden de L.K. 2018 gehouden in Panningen.

Dit jaar met meer deelnemers dan vorig jaar, vooral de deelname van BGS, Brunssum, was sportief gezien een pluspunt. Zo was er dit jaar een sterke bezetting, wat in alle klassen te merken was.

Door goed te spelen was Patrick de sterkste in klasse 5, een hele prestatie, vorig jaar was hij ook kampioen maar toen in klasse 6.

Overige prijswinnaars van Megacles waren:

Klasse 6

3/4      Monique Bouten

3/4      Joost Notenboom

Troosttoernooi

2          Ine Vaessen

Zo konden we terugkijken naar een geslaagd toernooi, waar iedereen voldoende kon spelen in een sportieve en prettige sfeer, een aanrader voor het volgend jaar.

Voor overige uitslagen zie www tafeltennis-live


 

Ad Smolenaers en Patrick Pollaert winnen para-NK dubbel titel

megacles

Op zaterdag 3 juni 2017 vonden de NK paratafeltennis 2017 plaats in Rotterdam. Dit jaar waren de NK sterker bezit door deelname van de Nederlandse top. Door alle spelers werd er met veel strijdlust en vooral spelplezier gespeeld. Met 103 deelnemers kan het NK geslaagd worden genoemd.

Helaas kon Bjorn Jaeken, zijn titel als Nederlands kampioen, van het vorig jaar, niet prolongeren in de klasse 1. De beste prestatie kwam nu op naam van Ad Smolenaers met Patrick Pollaert door Nederlands kampioen dubbel te worden in klasse 6.

De overige winnaars waren:

 • Enkel klasse 3L: 4de Jos van den Schoor
 • Enkel klasse 4L: 4de Melanie Vullings
 • Enkel klasse 6L: 3de Patrick Pollaert
 • Enkel klasse 6L: 4de Ad Smolenaers
 • Dubbel klasse 6L: 1ste Ad Smolenaers en Patrick Pollaert.

Hoewel het door ons gewent aantal prijzen wat tegen viel, kan men terug kijken op een sportieve dag en een gezellige dag. L is Lopers en R is rolstoelers.

Voor overige uitslagen, zie http://www.toernooi.nl NK Para 2017

 

Karlijn van Lierop naar jeugd EK

megacles

Na afloop van de nationale jeugdmeerkampen werd de selectie voor de jeud EK bekend gemaakt. Karlijn van Lierop is net als vorig jaar bij de meisjes kadetten geselecteerd. Voor Sharon Janssen waren de druiven helaas zuur. Zij viel bij de meisjes junioren buiten de boot. Volgend jaar is dit hopelijk anders!

Karlijn werkte een bijzonder spannende NJM af. Maar liefst 4 meisjes kadetten eindigden met 2 nederlagen. In het onderling resultaat trok Vicky Schijven aan het langste einde en werd Karlijn tweede. Sharon had het een leeftijdscategorie hoger als eerstejaars junior moeilijker. Met vier overwinningen eindigde ze op een 8ste plaats.

Op het laatste moment mocht Anne-Fleur Hamaekers ook nog meedoen als reserve bij de meisjes welpen. Ze speelde verdienstelijk en wist een overwinnng te halen. Maar als negenjarige is het al knap om de finale te halen.

megacles

 

Ereplaatsen tijdens NK jeugd

megacles

Op 6 en 7 mei werden in Nijmegen weer de Nederlandse Jeugdkampioenschappen verspeeld. Helaas werd voor het eerst in jaren geen Megacles speler Nederlands kampioen. Wel werden een aantal mooie ereplaatsen behaald.

Bij de meisjes kadetten A werd Karlijn van Lierop 2de. In de finale was Emine Ernst te sterk. In het dubbel haalde Karlijn met Emma vd Zanden ook een tweede plaats. Sharon Janssen werd twee keer 3de. In het enkel was Rachel Gerarts in de halve finale te sterk, in het dubbbel waren dat Vera van Boheemen en Youke Gunsing.

Op zaterdag bij de B-licenties kwamen Anne-Fleur Hamaekers en Jasper Rademaekers het verste, beiden reikten bij de welpen tot de kwartfinales

 

7 Megaclesspelers in finale LJM

megacles

Zondag 23 april werd het vierde en laatste reguliere toernooi voor de Limburg Jeugdmasters van dit seizoen in Geleen gespeeld. Jasper Rademaekers en Simon Beelen haalden een prijs in het troosttoernooi.

Door de prestaties in de afgelopen 4 toernooien hebben de volgende Megaclesspelers zich geplaatst voor de finale:

 • Simon Beelen (2de klasse)
 • Jasper Rademaekers (2de klasse)
 • Aron Slots (3de klasse)
 • Anne-Fleur Hamaekers (4de klasse)
 • Daan Hamaekers (4de klasse)
 • Amber Rademaekers (4de klasse)
 • Robin Dierx (18+)

De finale is op 21 mei in Venray. Allemaal veel succes!

 

Sjraar Heussen Nederlands Kampioen!

megacles

In zijn twaalfde poging is Sjaar Heussen er in geslaagd om de Nederlandse titel bij de veteranen te bemachtigen. Op zondag 9 april werd hij in Schiedam kampioen bij de heren 70+ in de klasse D2. Ook in het dubbel was Sjraar succesvol, daar behaalde hij een tweede plaats.

 

Sjraar

 

Karlijn derde A-ranglijsttoernooi Den Haag

megacles

Zondag 19 maart was in Den Haag het tweede A-ranglijsttoernooi vn het seizoen. Karlijn van Lierop werd 3de bij de meisjes kadetten, Sharon Janssen haalde een 6de plaats bij de meisjes junioren. Selina Bruckers deed ook mee, maar kon geen potten breken.

Zowel Sharon als Karliijn werden in een vroegtijdig stadium uitgeschakeld voor de eerste plaats (verlies tegen respectievelijk Yoeke Gunsing en Dobrila Jorguseska). Karlijn legde daarna een foutloos parcours af en eindigde met een overwinning op Vicky Schijven. Sharon moest in de strijd om plaats 5 en 6 haar meerdere erkennen in Esmee van Marwijk (Scylla).

 
« StartVorige123456VolgendeEinde »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL