Home Toernooien
Toernooien

Uitslagen Limburgse Kampioenschappen 2019

Clubkampioenschappen 2018

Beste Megaclessers,

Zaterdag 12 en zondag 13 januari 2019 zijn de Limburgse Kampioenschappen georganiseerd in de Piushof Sporthallen te Panningen. Ook Megacles was hier met een aantal jeugd-, senioren en paraspelers vertegenwoordigd.

We hebben twee kampioenen in ons midden. 
Iedereen gefeliciteerd met zijn/haar resultaat!
De uitslagen zijn als volgt:

Jeugd enkelspel:
1. Jasper Rademaekers     -     2e prijs (jongens pupillen BD)
2. Anne Bremmers     -    2e prijs (meisjes welpen AD)

Jeugd dubbelspel:

1. Anne Bremmers     -     1e prijs hoofdtoernooi = Limburgs Kampioen!
(meisjes welpen met Fiene Wijnhoven - TTV Westa)

Senioren:

1. Luc van Veldhoven     -     halve finale (4e klasse, Troosttoernooi)

2. Jürgen Schulze     -     halve finale (6e klasse)


 

Senioren dubbelspel:

1. Sjra Heussen     -     1e prijs = Limburgs Kampioen!
(senioren dubbel 6e klasse met Ingrid Gertz)


2. Jürgen Schulze     -     halve finale (senioren dubbel 6e klasse met Annelies Lomans)

 

 

Para enkelspel:

Helaas is het geen parasporter van onze vereniging gelukt om tot de halve finales of finale te komen m.u.v. Stijn Weghs. Chaty van Heurik werd in het enkelspel 6e klasse, 3e in haar poule. Ine Vaessen werd in dezelfde poule 4e. In de 4e klasse enkelspel heeft Stijn Weghs een 3e plaats behaald, Patrick Pollaert werd 5e in de poule.
 

Anne-Fleur Hamaekers Limburgs Kampioen 2018 - Welpen

megacles

Op 13 januari 2018, werden de L.K. 2018 gehouden in Panningen voor de welpen, pupillen, kadetten en junioren.

Onze vereniging was goed vertegenwoordigd. Er werd gespeeld eerst in een Open Klasse gespeeld en daarna poulewedstrijden in de eigen klasse.

In de Welpen klasse werd Anne-Fleur Hamaekers kampioen van Limburg na winst op vijf andere meiden in haar poule die allemaal aan elkaar gewaagd zijn. Dit keer was het Anne-Fleur die met de winst aan de haal ging, een hele dikke proficiat!

Ook bij de Welpen lukte het Anne Bremmers in de groep niet en werd 5e. Ze speelde met vlagen heel goed maar was te wisselvallig. Wel speelde ze, na een 1e wedstrijd die verloren ging tegen Jelle Moris (3e divisie) de 1/16 troostfinale in de Open Klasse tegen Stan Hendriks. Na winst in de eerste game met 12-10 en ijzersterk spel, kon ze dit niveau helaas niet de hele wedstrijd volhouden en verloor in de 4e game met 11-9.

Broer Thomas speelde in de pupillen D klasse samen met enkele anderen van onze club: Lukas Raafs,Noa Stals en Luca van den Camp. 
Luca werd 2e in de poule en plaatste zich voor de tussenronde in het A-toernooi waar hij met een 3e plaats in de tussenronde werd uitgeschakeld.
Noa Stals kwam nét tekort en ging net als Thomas en Lukas naar het B-toernooi verder. Thomas en Lukas lukte het niet in de tussenronde, Noa bereikte de halve finales. Een hele mooie prestatie. In de halve finale was Tim van Wijk (TTV Heerlen) voor haar op dit moment nog een maatje te groot. Uiteindelijk is een gedeeld 3e plaats hartstikke goed gedaan.

In de klasse pupillen B bereikte Jasper Rademaekers een mooie 3e plaats, Daan Hamaekers viel net buiten de prijzen met een 4e plek maar toch een mooi resultaat. Bovendien haalde hij in de Open Klasse de 1/4 finale. Jasper haalde in de Open Klasse de 1/16 finales.

Simon Beelen kwam uit in poule E bij de jongens Kadetten D. Hij behaalde een 2e plaats in de poule en ging door naar de tussenronde A. Daar werd hij 2e in de poule en was helaas niet voldoende om door te gaan. In de Open Klasse wist hij zijn eerste wedstrijd te winnen van Fabian Janssen waarna hij in de winaars ronde verloor van Simon Wittens, uitkomend voor Fortus Panningen.

We kijken terug op een geslaagd toernooi, waar iedereen veel kon spelen in een sportieve en prettige sfeer.

Voor overige uitslagen zie www tafeltennis-live


 

Zuiderhuis Internationaal Para-ranglijsttafeltennistoernooi 2018.

Para toernooi 2016

Op zondag 25 november 2018 in de sporthal Aan de Bron te Weert.

Nadat alle deelnemers ontvangen waren met koffie en Weerter vlaai, kon het toernooi om 10.00u beginnen.

Mede door de goede organisatie werd de streeftijd einde van 17.00u gehaald.

Niet te vergeten de nodige vrijwilligers en EHBO die de hele dag beschikbaar waren.

Ondanks de afwezigheid van de Nederlandse top, was er een sterk deelnemersveld. O.a. ook  deelnemers uit Duitsland en België.

Er werd gestart met 85 deelnemers.

Tijdens het toernooi werd de Afdeling NTTB Limburg vertegenwoordigd door de Voorzitter en Secretaris, wat zeer op prijs gesteld werd.

Bij deze de prijswinnaars van onze vereniging.

Enkele opvallende resultaten:

Klasse 1               3de plaats Nick Zander              TTV Zuiderhuis/Megacles

Klasse 4               2de plaats Melanie Vullings        TTV Zuiderhuis/Megacles

Klasse 6               2de plaats Pauline Peeters         TTV Zuiderhuis/Megacles

3de plaats Ad Smolenaars           TTV Zuiderhuis/Megacles

Voor onze prijswinnaars een dikke proficiat met dit geweldig resultaat, ook onze spelers die niet in de prijzen zijn gevallen hebben geweldig gespeeld.

 

Voor de totale uitslagen zie toernooi.nl

 

Robin van Veldhoven Limburgs Kampioen 2018 - Open Klasse C

megacles

Op 12 januari 2018, werden de L.K. 2018 gehouden in Panningen voor senioren.

Onze vereniging was goed vertegenwoordigd. Er werd gespeeld in een Open Klasse en via poulewedstrijden in de eigen klasse.

In de Open Klasse C werd Robin van Veldhoven na een spannende wedstrijd kampioen van Limburg. In de finale versloeg hij Chris Baetsen.

In de Open Klasse D was voor de vier deelnemers van Megacles helaas de 1/8 finale het eindstation.

Jacko Hamaekers kwam tot de 1/8 finale in de Open Klasse A, voor Lukas Delegacz was een 1/4 finale plek het hoogst haalbare.

Bij de wedstrijden in de enkelspelen heeft helaas niemand van Megacles het hoofdtoernooi gehaald in de A en B groepen. Na de poulewedstrijden is een tussenronde gespeeld en werd verloren.

Desondanks kijken we terug op een geslaagd toernooi, waar iedereen voldoende kon spelen in een sportieve en prettige sfeer.

Voor overige uitslagen zie www tafeltennis-live


 

Patrick Pollaerts Limburgs Kampioen - Parasporters

megacles

Op 13 januari 2018, werden de L.K. 2018 gehouden in Panningen.

Dit jaar met meer deelnemers dan vorig jaar, vooral de deelname van BGS, Brunssum, was sportief gezien een pluspunt. Zo was er dit jaar een sterke bezetting, wat in alle klassen te merken was.

Door goed te spelen was Patrick de sterkste in klasse 5, een hele prestatie, vorig jaar was hij ook kampioen maar toen in klasse 6.

Overige prijswinnaars van Megacles waren:

Klasse 6

3/4      Monique Bouten

3/4      Joost Notenboom

Troosttoernooi

2          Ine Vaessen

Zo konden we terugkijken naar een geslaagd toernooi, waar iedereen voldoende kon spelen in een sportieve en prettige sfeer, een aanrader voor het volgend jaar.

Voor overige uitslagen zie www tafeltennis-live


 

Ad Smolenaers en Patrick Pollaert winnen para-NK dubbel titel

megacles

Op zaterdag 3 juni 2017 vonden de NK paratafeltennis 2017 plaats in Rotterdam. Dit jaar waren de NK sterker bezit door deelname van de Nederlandse top. Door alle spelers werd er met veel strijdlust en vooral spelplezier gespeeld. Met 103 deelnemers kan het NK geslaagd worden genoemd.

Helaas kon Bjorn Jaeken, zijn titel als Nederlands kampioen, van het vorig jaar, niet prolongeren in de klasse 1. De beste prestatie kwam nu op naam van Ad Smolenaers met Patrick Pollaert door Nederlands kampioen dubbel te worden in klasse 6.

De overige winnaars waren:

  • Enkel klasse 3L: 4de Jos van den Schoor
  • Enkel klasse 4L: 4de Melanie Vullings
  • Enkel klasse 6L: 3de Patrick Pollaert
  • Enkel klasse 6L: 4de Ad Smolenaers
  • Dubbel klasse 6L: 1ste Ad Smolenaers en Patrick Pollaert.

Hoewel het door ons gewent aantal prijzen wat tegen viel, kan men terug kijken op een sportieve dag en een gezellige dag. L is Lopers en R is rolstoelers.

Voor overige uitslagen, zie http://www.toernooi.nl NK Para 2017

 

LK 2017 Parasporters

megacles

14 januari was het zover het 2e LK Paratafeltennis stond op het programma waar TTC Panningen '74 onze gastheer was. Ondanks het weer waren er 12 deelnemers die streden voor de hoogste eer.

We mochten voorin de zaal spelen zodat iedereen de verrichtingen goed kon volgen. We werden onderverdeeld in de klasse 1 t/m 3 waar enkele pittige wedstrijden werden gestreden en waar emoties soms de overhand namen. (onderstaand ziet u de uitslagen) Daarna werd gestart met de Open klasse (wat het woord al zegt iedereen tegen elkaar speelt) dit was een interessante strijd waar aan het einde van de dag een jeugdige deelnemer met de eer ging strijken.

We hopen dat het LK Paratafeltennis een mooie traditie wordt voor de toekomst en hopen jullie in 2018 weer te mogen begroeten.

Patrick Pollaert

 

Lees verder ...
 

Para-toernooi 2016 TTV Zuiderhuis/Megacles

Para toernooi 2016

Op 27 november organiseerde onze vereniging voor de 30 e keer het para-ranglijsttoernooi. opnieuw werd het een geslaagde editie met bijna 100 deelnemers.

De opening werd verzorgd door Geert Gabriels, wethouder van Sportzaken en ons eigen lid (en Nederlands Kampioen) Bjorn Jaeken. Zij speelden een korte partij, waarbij Bjorn het uiteraard niet kon nalaten om Geert Gabriels af en toe te bestoken met een mooie topspin. Na de opening gingen de wedstrijden van start.

Op 30 tafels werden spannende, maar vooral sportieve partijen gespeeld. TTV Alexandria uit Rotterdam werd de grote winnaar. Voor onze eigen leden was het helaas een minder succesvol toernooi: alleen Bjorn wist beslag te leggen op de eerste plaats (in de eerste klasse). Stijn Weghs en Ad Smolenaars wonnen een medaille in de troostronde.

Al jaren hebben we de reputatie dat we een mooi en goed georganiseerd toernooi kunnen neerzetten. Dat kan alleen maar met hulp van sponsoren en vrijwilligers. Alcami was dit jaar onze oofdsponsor. Ongeveer 35 vrijwilligers hebben die dag ervoor gezorgd dat de zaal werd ingericht, de wedstrijden werden geteld, ballen werden geraapt etc. Met z’n allen hebben we ervoor gezorgd dat het een top-dag was voor sporters en begeleiders. Allemaal bedankt daarvoor en tot volgend jaar!

 

Bjorn Jaeken Nederlands Kampioen Para-tafeltennis 2016

SJ_ranglijst


Op zaterdag 11 juni 2016 werden de Nederlandse Kampioenschappen para-tafeltennis gespeeld in Sporthal ”de Amerhal" in Made, bij Breda. De spelers werden ingedeeld in twee groepen. Rolstoelers en lopende spelers.

Van Zuiderhuis/Megacles waren we met 12 spelers aanwezig, van de in totaal 80 deelnemers.

 

Lees verder ...