Afzettingen

De afzetting bij Megacles vormt een verhaal apart. Tot de verhuizing in 2009 speelde Megacles met afzettingen die uniek waren in Nederland. Ze mochten er tegen het eind wel enigszins verouderd uit zien, maar Megacles was in 1973 één van de eerste verenigingen met eigen volwaardige afzettingen. Dit was een gevolg van het feit dat Megacles in die jaren zeer regelmatig toernooien organiseerde.

Er waren nogal slechte ervaringen met verhuurders, dus werd besloten om samen met de vereniging Ravensteijn uit Maastricht zelf afzettingen te maken. Dit gebeurde gedeeltelijk bij de firma Artola, alwaar voorzitter Lins Lamerikx werkzaam was. In de loop van de jaren werd de afzetting regelmatig verhuurd aan andere verenigingen. Later was dat niet meer het geval.

In 1979 nam Megacles het Ravensteijn gedeelte over. Zodoende was Megacles in het bezit van 250 meter afzetting. Veel te veel voor onze toenmalige speelzaal St. Louis. De afzetting van Megacles is wel uniek in tafeltennissend Nederland. Enerzijds door het feit dat men over de ijzeren platen af en toe een slippertje kan maken. Aan de positieve kant kon je echter zeggen dat de afzetting ook (bijna) nooit omviel.